Crescendo Medemblik bestaat 125 jaar en gaat dat met u vieren

MEDEMBLIK – Crescendo is opgericht op 3 augustus 1896 als een fanfare met 12 leden. Later is het een harmonie geworden en de drumband kwam er ook bij. Nog steeds speelt de Harmonie een belangrijke rol in de Medemblikker gemeenschap. Het inhalen van Sinterklaas, de jaarlijkse dodenherdenking, de Harddraverij zijn zonder Crescendo en de drumband bijna ondenkbaar en in het verleden ook het inhalen van de wandelvierdaagse en de optochten bij Koninginnedag.

Crescendo is een harmonie met een rijke historie met in het verleden optredens ook buiten Medemblik, onder andere in de Efteling, het Land van Ooit, het Zuiderzeemuseum, Ponypark Slagharen, een concert in Dortmund met 40.000 toehoorders, de Groenplaats in Antwerpen en ook de haven in Kopenhagen.

Er spelen bij de vereniging muzikanten die al 25, 40, 50 en zelfs 60 jaar lid zijn, maar ook jeugdige leden. Wij repeteren elke woensdagavond en spelen vlotte en herkenbare muziek. Hoewel niet alle instrumenten momenteel bezet zijn, kunnen we toch, met hulp van gastspelers, een aantal concerten per jaar geven. Zoals bijvoorbeeld: elk jaar is er een jaarconcert, verzorgen we optredens in Valbrug, spelen we met de dodenherdenking, hebben we een concert met  Harddraverij en hebben we elke paar jaar een kerstconcert samen met Unciaal.

Om het 125 jarig jubileum te vieren nodigt Crescendo u uit om dat met hun te vieren op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur of zondag 30 oktober om 15.00 uur in Het Sint Pieter te Medemblik. Samen met oud-leden en gastspelers zal Crescendo een spetterend optreden kunnen geven. De muziekstukken zijn gekozen door onze eigen muzikanten uit de muziekbibliotheek van Crescendo: wat ‘oudere’ nummers bijvoorbeeld van de Beatles en Morricone en heel eigentijdse zoals de muziek van de musical Aladdin.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Niels Ket. Maar ook oud-dirigenten Bart Koning en Martin Wittebrood zullen hun bijdrage leveren.

Het belooft een prachtig jubileum te worden van de 125-jarige Harmonie Crescendo.

Kaartje per dag: €5,= Kinderen tot 12 jaar: €2,50
De kaartjes voor dit spectaculaire jubileum kunt u vooraf kopen bij:
*K.Bot&Zn – Nieuwstraat 27 Medemblik
*Verenigingsgebouw St. Pieter – Ridderstraat 9 Medemblik
*Via e-mail: crescendomedemblik@gmail.com

Loading