Share

Coörporatie Mobilisation for the Environment wil dat veeboeren stoppen met bemesten en beweiden van hun weilanden

HAARLEM – De Coörporatie Mobilisation for the Environment, beter bekend als MOB, wil dat de bestuursrechter uitspraken gaat doen over het handhavingsverzoek van MOB over het beweiden en bemesten door veehouderijen in Noord-Holland.

MOB is de organisatie die er voor heeft gezorgd dat Nederland nu met een enorm probleem zit opgezadeld, een probleem genaamd stikstof. Doordat MOB naar de rechter is gestapt en gelijk kreeg in meerdere rechtszaken die zij tegen de Staat der Nederlanden hebben gevoerd zit Nederland in een stikstofcrisis waardoor er amper woningen meer kunnen worden gebouwd en veeboeren die vlakbij natuurgebieden zitten met hun bedrijf moeten worden uitgekocht.

Nu zijn de veeboeren in Noord-Holland aan de beurt om te worden aangepakt door de MOB. Veeboeren in Hollands Kroon en de gemeente Schagen die van de Omgevingsdienst NHN een vergunning hebben gekregen om mest uit te rijden over hun weilanden zullen moeten gaan vrezen voor deze vergunning.

De eerdere uitspraken van de rechtbank heeft er voor gezorgd dat Nederland in een stikstofwurggreep zit, met een kabinet die alles op alles moet zetten om de uitspraak van de rechtbank gestalte te doen geven.

Totaal aantal keren gelezen: 39 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen