Column Silva Visser: ‘China, een gevaar wat op ons afkomt!’

De ChristenUnie maakt zich grote zorgen over de situatie in China. De Oeigoeren worden daar systematisch gemarteld, uitgebuit en vrouwen verkracht.. Buiten deze interne genocide neemt China stelselmatig onze infrastructuur over zoals havens, spyware in software en andere zaken. Wij proberen via een bespreeknotitie de Raad wakker te schudden dat zaken doen met China verboden zou moeten worden.

Maar niet alleen de Raad ook wij als consumenten moeten alert zijn en stoppen met kopen van rotzooi in China. Buiten bovengenoemde argumenten, zijn de producten ook niet duurzaam en slecht voor het milieu. En het is ook niet nodig, er zijn goede alternatieven in ons eigen land en onze buurlanden. Denk ook aan de inkoop van zonnepanelen.

Jonathan Holslag, hoogleraar aan de universiteit in Leuven, heeft in China gewoond .  In zijn boek Oorlog en vrede legt hij deze oorlogsvoering uitgebreid uit.  Als wij doorgaan, zoals we nu bezig zijn, kan China op elke dag zijn economische en militaire macht opbouwen. Het doel is duidelijk: onderwerping!  Als wij willen dat onze kinderen en kleinkinderen nog in een vrij land leven, dan moeten we maatregelen nemen.  De Chinese overheid heeft officieel afgekondigd dat in 2049 de gehele wereld hun leer zal worden opgelegd met schoolmateriaal in het Chinees.

We moeten stoppen met de handel met China en het importeren van allerlei Chinese producten, het liefst zo snel mogelijk!  Wordt dat gemakkelijk?? Nee. Het zal een stuk welvaart kosten. Maar wat wij kunnen doen, doen we. CU dient een motie in om het Inkoopbeleid aan te passen om zo veel mogelijk Chinese producten te boycotten en past natuurlijk eigen gedrag aan.Jan Groot en Silva Visser

Christenunie.medemblik@gmail.com

 

Loading

<