Column Henk Prins: ‘Waarom geen 1 gebouw voor 3 scholen?’

Ik snap het niet, in de gemeente Medemblik gaan de aankomende jaren de lagere scholen een periode van grote verbouwingen of zelfs nieuwbouw tegemoet. In de stad Medemblik zelfs 3 van de 4 scholen, scholen die allemaal niet meer voldoen aan de huidige eisen.

Drie scholen verbouwen/renoveren of zelfs nieuwbouw kost veel geld, heel veel geld, terwijl de oplossing heel eenvoudig is en eigenlijk al is aangeboden door FC Medemblik en de Tennisvereniging in Medemblik. Beide verenigingen zijn afgelopen september gesprekken gestart over een mogelijke samenwerking waarbij de tennisvereniging dan mogelijk zou gaan verhuizen naar het terrein van FC Medemblik.

Lees ook: FC Medemblik en MTC gaan mogelijk samenwerken

Een prachtige oplossing voor zowel de beide verenigingen als voor de scholen. De ruimte die vrijkomt bij De Muiter kan prima geschikt worden gemaakt om daar een school te bouwen die ruimte biedt aan zowel De Meridiaan en de Jozefschool en zelfs de Maria-Bernadette school die nu nog in de Bagijnhof is gevestigd.

Er zijn enkel voordelen, de kinderen kunnen op een veel gezondere manier les krijgen, de ouders die hun kinderen naar school brengen kunnen de fiets en/of auto op het parkeerterrein van de Muiter parkeren en zorgen zo dat er geen overlast meer is op de Schuitevoerderslaan of in de Bagijnhof .

De gemeente heeft maar 1 gebouw te onderhouden en niet 3 gebouwen, en, en dat is volgens mij nog wel het belangrijkst, op de vrijgekomen plekken kan woningbouw worden gepleegd. Op het terrein van De Meridiaan kunnen gemakkelijk 10 woningen of 20 appartementen worden gerealiseerd, en laat deze dan door De Woonschakel bouwen zodat er weer meer sociale huur bijkomt in Medemblik.

Op het terrein van de Jozefschool is het ook vrij simpel om 10 (sociale huur) woningen te realiseren of 20 appartementen. En mocht de Maria-Bernadette school ook worden gevoegd bij de Meridiaan en Jozefschool dan kan in het monumentale pand van deze school ook op een vrij simpele manier appartementen worden gerealiseerd..

Misschien dat de tegenstanders in de gemeenteraad toch nog eens naar de plannen van MORGEN! en D66 willen kijken, het levert enkel plussen op.. Drie scholen onder 1 dak die toch zelfstandig kunnen blijven.

Loading