Share

Column Henk Prins: ‘provincie werkt komst nieuwe woonwijken tegen’

WOGNUM – Miljoenen euro’s heeft de provincie in de reconstructie van de A.C. De Graafweg gestoken om de weg veiliger te maken en om het groeiende aantal gebruikers van de weg te kunnen verwerken. Maar de provincie is vergeten om ook de rotonde bij Wognum mee te nemen in de reconstructie waardoor de komst van Bloesemgaerde-Noord mogelijk vertraging gaat oplopen of zelfs mogelijk helemaal niet door kan gaan.

Lees ook: Voortgang woningbouwproject Bloesemgaerde-noord

Met de komst van een nieuwe woonwijk zal ook de verkeersdruk toe gaan nemen, een verkeersdruk waar de rotonde niet op berekend is en waardoor de verkeersveiligheid in gevaar gaat komen. Voor de gemeente Medemblik is dit de twee nieuwe woonwijk waar de provincie problemen mee heeft omdat de toegangswegen niet geschikt zijn.

Lees ook: Kruising N239 Agriport kan niet veel meer verkeer verwerken, komst nieuwbouwwijk Molenblik nog onzeker.

Het is dan ook niet te begrijpen waarom de provincie wel de A.C. de Graafweg aanpakt maar de rotonde vergeet mee te nemen waardoor niet alleen de gemeente Medemblik mogelijk met problemen te maken gaat krijgen maar ook de plannen van de gemeente Opmeer om in Hoogwoud een nieuwe woonwijk van ruim 200 woningen de grond uit te stampen een groot vraagteken gaat worden.

Het is nu aan de politiek van beide gemeenten om de provincie onder druk te zetten om de rotonde bij Wognum en het kruispunt bij Agriport versnelt te gaan aanpakken. Zeker met de aankomende provinciale verkiezingen zijn de partijen in de Provincie uit op stemmen, stemmen die ze zeker niet gaan krijgen als ze op deze weg blijven doorgaan, een weg van tegenwerken en problemen maken.

Totaal aantal keren gelezen: 84 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen