Share

Code geel KNMI: Vrijdag tijdens buien kans op (zware) rukwinden.

MEDEMBLIK – Het KNMI heeft code geel uitgegeven voor Noord-Holland, en dan met name de gebieden die aan open water liggen, omdat er tijdens de buien die vrijdag gaan vallen de kans op (zware) rukwinden aanwezig is.

De herfst gaat morgen, zaterdag en ook deels zondag even flink op het gaspedaal trappen, morgen vallen er gedurende de dag diverse buien en kan er tot 10 á 12mm aan regen gaan vallen. De wind is matig tot vrij krachtig maar tijdens buien trekt de wind aan tot krachtig/hard 7Bft.

Ook zaterdag is de kans op een bui groot en ook zondagochtend vallen er nog enkele buien. Daarna klaart het op en op de maandagochtend na, wanneer er mogelijk nog wat neerslag kan vallen is het droog..

De korte broek kan in de kast blijven liggen, met een middagtemperatuur van 16 graden, tijdens buien hooguit 12 á 13 graden is het beter je wat warmer te kleden.

Het weer volgen doe je op de website van ons weerstation

Totaal aantal keren gelezen: 39 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen