CDA ziet mogelijk voor woningbouw Andijk, 2250m² grond ligt braak

ANDIJK – Els van den Bosch, fractieleider van de CDA fractie in de gemeenteraad van Medemblik ziet mogelijk een kans voor meer woningbouw in Andijk. De wet staat nog steeds niet toe dat buiten de kerngrenzen woningbouw wordt gepleegd en daarom moeten gemeenten met een vergrootglas de kaarten afspeuren naar locaties waar mogelijk gebouw kan en mag worden.

CDA ziet wel ruimte

Els van den Bosch ziet aan de Bangert in Andijk een stuk grond van 2250m² dat prima geschikt is om woningbouw op te plegen, alleen is de grond mogelijk verpacht. Van den Bosch wil daarom van het college weten of dit zo is , of de grond in erfpacht is gegeven. Ook wil van den Bosch weten of de gemeente dit contract zelf kan beëindigen of staat het contract dat de gemeente met de pachter heeft dit niet toe.

Tekst gaat verder onder de foto

Een mogelijke 2e probleem zou kunnen zijn dat het bestemmingsplan nu nog agrarisch is, dit zal dan naar wonen moeten worden omgezet door het college die dan later de goedkeuring van de gemeenteraad moet krijgen.

Lees ook: Bouw woningen Asoniaterrein Andijk met zeker anderhalf jaar vertraagd door bezwaar Scholtens Projecten

Tot slot wil Els van den Bosch van het college weten of het perceel aan de Bangert wel geschikt is om als woningbouwlocatie of dat er onontkoombare belemmeringen op het pad liggen.

Loading

1 reactie

  1. J. De Vries schreef:

    de wet verbiedt helemaal niet dat er buiten de grenzen van een kern wordt gebouwd. In NH heeft de provincie dit wel als richtlijn, soms willen ze ervan afwijken maar dat is een lange weg, dat zie je nu bv bij de Tegel in Wervershoof. En daarbovenop heeft de provincie nog een stuk of wat gebieden tot Bijzonder Provinciaal Landschap verklaard waar ze ook niets toestaat, zoals bij Abbekerk.