CDA wil opheldering over tarief ontheffing sluitingsuur, voetbalvereniging betaalt ineens 8x zoveel

OPPERDOES – Claudia Selder-Kroezen van het CDA Medemblik werd door de voetbalvereniging erop gewezen dat het tarief dat zij normaal betaalden voor ontheffing sluitingsuur van € 10,15 per dag in 2020 ineens is verhoogd naar € 87,45 per dag in 2022.

Claudia Selders-Kroezen

Hierop is Claudia Selders-Kroezen aan het zoeken gegaan in de stukken van de begrotingsraad van 2022 en bij  lokale heffingen staat dat de opbrengsten van belastingen en heffingen met maximaal 1,6% mogen stijgen en een tarief kostendekkend is wanneer het percentage uitkomt tussen de 90 en 95%. Ook in het zelfde stuk staat dat voor een aantal producten de raad heeft besloten om geen kostendekkend tarief in rekening te gaan brengen waaronder de gehandicaptenparkeerkaart, evenementen en een niet commerciële horecavergunning.

Selders-Kroezen wil nu van het college weten waarom de genoemde verhoging zo fors is wanneer de kostendekkendheid 87% was en of die verhoging wel verantwoord is als de opbrengsten maximaal 1,6% mogen stijgen?

Volgens Selders-Kroezen is een (voetbal/sport) vereniging is een niet commerciële partij. Zij wil dan ook van het college weten of het klopt dat deze geen kostendekkend tarief zou moeten betalen?, en of een (voetbal/sport) vereniging ook een ontheffing sluitingsuur voor een jaar of langer aanvragen?

Loading