Share

Boodschappen doen gaat duur geintje worden

MEDEMBLIK – De  oorlog in de Oekraïne is nu ook goed merkbaar bij het boodschappen doen in de supermarkten in de gemeente Medemblik. Gemiddeld zijn de prijzen met 10% gestegen, vooral olieproducten als zonnebloemolie en waar zonnebloemolie in is verwerkt zijn in een maand tijd flink duurder geworden, soms met wel 14%. Maar ook graanproducten stegen met gemiddeld 10.5%.

Tel daar de explosief gestegen energiekosten bij op, al daalde de afgelopen dagen de gasprijs wel weer, dan is het levensonderhoud fors duurder geworden. Een klein lichtpuntje is de daling van de brandstofprijzen aan de pomp omdat het kabinet de accijnzen liet dalen, maar daar staat tegenover dat groenten, zuivelproducten, brood en granen fors duurder werden.

Maar ook nieuwe Cao-afspraken zorgt ervoor dat de prijzen weer verder gaan stijgen omdat de lonen van de werknemers tot soms wel 7% omhoog gaan. Maar de grootste pijn wordt nu vooral geleden aan de kassa in de supermarkten. .

En voor de mensen die denken, ‘we gaan het wel bij de boer zelf halen,’ ook die hebben de prijzen vanwege de inflatie flink moeten verhogen.

 

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl