Bon-Theater: Beatrice en Vera van der Poel – ABBA XS

MEDEMBLIK – Beatrice en Vera van der Poel zingen het repertoire van ABBA op de manier, zoals de liedjes geschreven zijn: bij de piano. De dames zingen en vertellen het verhaal van ABBA, het succes, de roddels, het drama, de achterklap; alles wat je altijd al wilde weten van de blonde Agneta en rode Anni-Frida. Over het grote verdriet, het geld, de scheidingen en de glamour die ABBA kende.

Geniet van een loepzuivere Dancing Queen, een smooth The Winner Takes It All en Knowing Me Knowing You, SOS en Mamma Mia! De meesterlijke akkoorden en harmonieën van ABBA zijn ongeëvenaard. De zussen Van der Poel hebben een fabuleuze zusjessound zoals alleen zusjes kunnen klinken. Niets moet, maar meezingen mag.

ABBA XS is een feest der herkenning, ga mee terug in de tijd, voor elke generatie een heerlijke muzikale top avond met de tijdloze hits.

Beatrice en Vera van der Poel

Samen zongen ze in de band Beeswamp waarmee ze in Texas (Austin) en Canada (Toronto) optraden. Vera is docente zang aan het conservatorium en maakte furore in de elektropop band Mimezine. Ze trad op met de Nits en het Zapp String Quartet op het North Sea Jazz festival. Vera bracht haar tweede solo album uit en zingt ook het repertoire van Joni Mitchell als geen ander.

Beatrice maakte diverse albums en theaterconcerten met haar Nederlandstalige repertoire. Ze werkt(e) met Maarten van Roozendaal, Marcel de Groot, Paul de Munnik en auteur Thomas Verbogt. Ze trad diverse keren op op bekende festivals, was vorig jaar ook te bewonderen in de Koepel en is radio-dj bij 40up Radio. Haar stem verleent ze vaak aan audioboeken en reclamespots.

Pianist van ABBA XS is Patrick van Herrikhuyzen. Hij is bandlid van Van Dik Hout en Sjako, werkt met Paul de Munnik, Marlijn Weerdenburg en Niels Geuzebroek.

Loading