Foto aangeleverd
Share

Bakker laat iedereen achter zich tijdens de 2e tulpenkeuring.

WERVERSHOOF – Met een grote opkomst bij de 2e tulpenkeuring in Wervershoof was er weer sprake van een geslaagde avond. Ruim 80 deelnemers bogen zich over tien potten met tulpen. De potten die gekeurd werden waren onder andere Andre Citroen, Largo en Novi Sun. Deze waren mooi geprepareerd bij de Vertify in Zwaagdijk en zorgden ervoor dat de keurders hun hoofd konden breken over de poot, het blad, de bloem en de stand van het geheel.

Het doel van de topkeurders is, om naast de overwinning in Wervershoof, ook een plekje te bemachtigen voor het Nederlands Kampioenschap op 31 maart in de Keukenhof. Als Wervershoof wil de organisatie weer met een goede delegatie aantreden aangezien zij dit jaar de titel mogen verdedigen.

Ten opzichte van de vorige keuring, waren het deze week anderen die bovenaan in de A-groep eindigden. Paul Bakker zette iedereen te kijk met een mooie score van 12 strafpunten.

In de B-groep won wederom Roel Kaagman met 17 strafpunten. Bij de junioren eindigden maar liefst drie keurders op de eerste plek, namelijk Jonas Haakman, Lars Mes en Fleur Mes. Zij zetten een knappe prestatie neer met slechts 17,5 strafpunten.

Ook de soortenkennis stond deze avond op het programma. Er stonden veertig verschillende soorten tulpen waarvan de namen geraden moesten worden doormiddel van meerkeuzevragen. De uitslag van deze soortenkennis wordt pas tijdens de laatste keuring bekend gemaakt.

Uitslagen:

A-groep:              1. Paul Bakker 12 strafpunten, 2. Marco Haakman 13 strafpunten, 3. Menno Kuin

                               14 strafpunten

B-groep:              1. Roel Kaagman 17 strafpunten, 2. Dirk-Jan Haakman en John Broersen 19 strafpunten.

Junioren:             1. Jonas Haakman, Lars Mes en Fleur Mes 17,5 strafpunten, 4. Anna Kreuk

                               Sjors Mes en Judith Bakker 18,5 strafpunten

Aanstaande vrijdag 10 februari is de volgende keuring. U kunt daarbij nog steeds kans maken op de eindoverwinning, ook als u de eerste twee keuringen gemist heeft. Er zijn namelijk 3 keuringen nodig om mee te kunnen doen voor het eindklassement. De (beste) drie keuringen tellen mee voor het eindklassement.

Komt u ook vrijdagavond vanaf 19.00 uur naar de Schoof te Wervershoof voor de derde keuring!

Totaal aantal keren gelezen: 385 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen