Amsterdamse toerist met de stoomtram naar Medemblik

HOORN/MEDEMBLIK – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft zijn dienstregeling en extra activiteiten voor de komende zomer bekend gemaakt. Vanaf 16 juli tot en met 28 augustus rijden meerdere stoomtrams per dag. Er kan weer worden meegereisd met de Zomer Avond Express en er worden speciale themadagen met historische reizigers en het vervoer van goederen georganiseerd. Bovendien introduceert het rijdende museum de Holland Boven Amsterdam Express.

Op 16 juli vertrekt de eerste Holland Boven Amsterdam Express. Getrokken door twee grote stoomlocomotieven van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij vertrekt de trein die ochtend uit Amsterdam CS. In sneltreinvaart gaat het naar Enkhuizen. Reizigers vervolgen hier hun Spannendste Tijdreis aan boord van de historische veerboot Friesland naar Medemblik om vervolgens met de een van de stoomtrams van de Museumstoomtram langs historische stations over de lokaalspoorweg uit 1887 naar Hoorn te reizen. Vanaf het tramstation brengt de grote stoomtrein de reizigers weer terug naar Amsterdam. Later deze zomer wordt de Holland Boven Amsterdam Express gedurende twee dagen met een historische dieseltrein uitgevoerd.

Met het ontwikkelen van de Holland Boven Amsterdam Express verwacht de Museumstoomtram een positieve impuls te kunnen geven aan het stimuleren van een toeristisch dagbezoek aan Hoorn en Medemblik vanuit Amsterdam. Het ‘verbindende museum’ is de organisatie bij uitstek om hier initiatief in te nemen’.

Meer info over de zomer bij de Museumstoomtram en de Holland Boven Amsterdam Express: www.stoomtram.nl/evenementen

Loading