Abbekerker ontkent dat hij huurmoordenaar wilde inschakelen om zus en haar vriend te vermoorden

ABBEKERK – De 32-jarige Yordan L. uit Abbekerk heeft maandag tijdens een pro forma zitting bij de rechtbank in Alkmaar stellig ontkend dat hij zou hebben gezocht naar huurmoordenaars om zijn zusje en haar vriend om het leven te brengen; ,,Ik zou mijn zusje en haar vriend nooit wat willen laten overkomen. ” zei L. aan het einde van de zitting. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt L. van het aanzetten tot moord, maar advocaat Niek Hendriksen verklaarde nog nooit eerder een zaak te hebben gezien met zo weinig bewijs.


Volgens het OM zou L. tussen 22 juli vorig jaar en 20 april hebben gezocht naar iemand om de moorden te plegen, en zou hij daarvoor een geldbedrag hebben geboden. Niek Hendriksen stelde echter dat zijn cliënt in een positie is gebracht waarin hij zich niet kan verdedigen. De verdenking zou namelijk berusten op een enkele opname die het OM kreeg van Geurt Roos, een topcrimineel die L. ontmoette in de gevangenis. Deze opname is echter bewerkt, en Roos heeft aangegeven dat hij het origineel heeft vernietigd.

Vervolgens heeft de politie geen moeite meer gedaan om die originele opname terug te vinden. Hendriksen vroeg daarom om zijn cliënt vrij te laten in afwachting van een inhoudelijke behandeling. De officier van justitie verzette zich daartegen. Volgens haar zijn de verdenkingen tegen L. te zwaar. Daarnaast wees ze op een aantal telefoongesprekken die de verdenking zouden ondersteunen.

Volgens Hendriksen zou zijn cliënt in die gesprekken juist expliciet hebben gezegd dat hij niet wilde dat zijn zus iets overkwam. De rechtbank maakt dinsdag in de loop van de dag bekend of L. vast moet blijven zitten of niet.

Loading