250 euro voor diegene die raad wanneer het bakblik de bodem raakt

Foto aangeleverd

WERVERSHOOF – t is weer toid voor kerremus! Kermis in Wervershoof staat in de wijde omgeving bekend als een oergezellige kermis. Live muziek, kermisborrels, oud-Wervershovers die weer om een koppie gaan of een biertje pakken bij oude bekenden of buren. Het is weer feest van 20 tot en met 23 augustus.

Aandacht voor het milieu

In het jaar 2000 kwamen 198 wereldleiders bij elkaar en stelden gezamenlijk de millenniumdoelen op. Dat was voor stichting Auxili-ja! het moment om die doelen bij de mensen onder de aandacht te brengen. Dat gebeurde in datzelfde jaar door een viering in de botsauto’s te houden en in 2005 is dat herhaald.

De actie werd in 2010 en 2015 uitgebreid door tijdens kermis een kuub ijs, met daarin een schoen (2010), een baksteen (2015), in de tuin van de pastorie in Wervershoof te zetten. De stichting wilde de actie in 2020 herhalen, maar corona gooide roet in het eten. Maar zeven jaar later zet Auxili-ja! op vrijdag 19 augustus voor de aanvang van de Wervershoofse kermis een ijsblok in de tuin van de pastorie. In dat ijsblok zit deze keer een verzwaard bakblik. Bezoekers kunnen tijdens een kermisbezoek, door het raden van de tijd waarop het bakblik de bodem van de pallet raakt, 250 euro winnen. Inleg 5 euro. Het hele smeltproces wordt vastgelegd via een webcam en is te volgen via www.auxilia-brasili-ja.nl.

De kuub water met bakblik werd op maandag 1 augustus om 13.00 uur bij Veldboer-Eenhoorn ingevroren. De actie gaat vrijdag 19 augustus van start. Het ijsblok wordt zondag 21 augustus na een korte viering in de tent van de botsauto’s officieel onthuld. Aanvang viering 13.00 uur.

De opbrengst van deze actie gaat naar stichting Bake for Life. Dit goede doel bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten werken hier en leren het bakkersvak. Het aanleren van dit traditionele bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Meer informatie op www.bakeforlife.nl.