Share

24-uursrace Medemblik werd 1 grote feestelijke happening, zelfs uit Duitsland kwamen de kijkers naar in intocht

MEDEMBLIK – Omdat je het van vrienden uit Medemblik had gehoord dat de intocht van de 24-uursrace in Medemblik een spektakel is die zijn gelijke niet kent in Nederland moest het gezin Böhn uit Dortmund toch echt zaterdagochtend de auto in stappen om dit van dichtbij mee te maken. Op tijd een plekje zoeken op de dijk bij de zuidpier en genieten maar van de honderden zeilboten die richting de haven kwamen zeilen.

Maar niet alleen uit Duitsland, ook honderden Medemblikkers waren getuige van de intocht van de zeilboten en velen bleven daar na hangen om de finish van de 24-uursrace samen met de zeilers te vieren. De Horeca kan terugkijken op een wel zeer geslaagde zaterdagavond..

De ruim 350 deelnemers, geen record aantal deelnemers, wisten dankzij de havenmeesters precies waar ze moesten aanleggen om daarna even bij te komen van 24 uur lang zeilen en een hapje te gaan eten in 1 van de restaurants in Medemblik.

Spreekstalmeester Peter Commandeur, wat kan die man niet? onthaalde de zeilers bij het havenhoofd en wist het aanwezige publiek en de zeilers prima te vermaken..

Opvallende deelnemer was de catamaran van de Stichting Sailwise die dit jaar voor het eerst mee deed aan de 24-uursrace. De bemanning van de Beatrix bestaat voor een groot deel uit mensen met een beperking waaronder zelfs mensen die slecht zien. Trots keken ze terug op hun race waar schipper Bergsma liet weten dat ze zelfs boten hebben ingehaald en dit zeker voor herhaling vatbaar is.

Medemblik kan zich nu gaan opmaken voor het volgende evenement, de dag der dagen en het weekend der weekenden, ‘Harddraverij 2022’.

Totaal aantal keren gelezen: 46 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen