24-jarige inwoner Bovenkarspel krijgt werkstraf voor mishandelen collega in Andijk

ANDIJK – De politierechter in Alkmaar veroordeelde dinsdag een 24-jarige inwoner van Bovenkarspel tot een werkstraf van 40 uur. De rechter vond bewezen dat Nick S. op 21 januari 2019 een collega bij een bedrijf in Andijk twee keer mishandelde door op het hoofd van de man te slaan. Die ging naar de dokter en bleek een hersenschudding te hebben opgelopen. De eis in deze zaak was 60 uur taakstraf.

,,Allemaal gelogen”, zei de verdachte. ,,Er klopt echt geen hout van wat ze hebben gezegd.” Volgens de man was hij ‘genaaid’ door zijn collega’s. Maar de officier van justitie en de rechter twijfelden niet aan de getuigenissen over het voorval. Meerdere mensen op het bedrijf zagen de mishandelingen en vertelden hun verhaal bij de politie.

De aanklager vond het heel kwalijk dat S. zijn collega op het hoofd had geslagen. ,,Op je werk moet je je veilig kunnen voelen”, zei hij. Hij vond dat de verdachte de lichamelijke integriteit van het slachtoffer had aangetast door hem te slaan. ,,Deze man heeft pijn opgelopen en zelfs een hersenschudding.”

De rechter vond het ook erg dat S. zijn collega te grazen had genomen. Hij veroordeelde de man ook tot het betalen van 300 euro smartengeld aan het slachtoffer. Volgens S. had het slachtoffer een baksteen naar hem gegooid. ,,Die man heeft meer collega’s geintjes geflikt. Daarom is hij inmiddels ook ontslagen bij dat bedrijf.”

De verdachte vertelde de rechter dat hij de laatste twee weken geen drugs meer gebruikt. Hij was lange tijd verslaafd aan cocaïne en had veel geblowd. ,,Nu ben ik gelukkig van die rotzooi af. Het gaat weer goed met mij.

Loading