Share

16e editie Ondernemersverkiezingen Noord-Holland van start

HAARLEM – De 16e editie van dé Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland -de OVNH– is op 10 oktober van start gegaan. Jonge, kleine, middelgrote en grote bedrijven kunnen bewijzen dat ze tot de top van het Noord-Hollandse bedrijfsleven behoren door mee te doen aan de OVNH. Iedereen kan kandidaten aanmelden tot 8 januari 2023.

De verkiezing vindt nu alweer voor de 16e keer plaats. Bedrijven doen graag mee, niet alleen om te winnen maar ze merken ook dat deelnemen zorgt voor dynamiek, betrokkenheid en trots bij medewerkers en klanten. Ik vind het een eer om ook dit jaar weer juryvoorzitter te zijn. Ik zal vooral letten op de inzet van ondernemers om medewerkers aan hen te binden.

Juryvoorzitter Ilse Zaal

Middelgrote en kleine bedrijven zijn de motor van de Noord-Hollandse economie. Ilse Zaal: “Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet, bieden volop werkgelegenheid en zijn de kraamkamer van vele innovatieve producten en processen. Ondernemers staan ook voor een aantal uitdagingen: de energiekosten stijgen sterk en er is een groot tekort aan personeel in veel sectoren. Deze ontwikkelingen doen een groot beroep op creativiteit en doorzettingsvermogen. ”

Winnen van OVNH was duwtje in rug

In 2021 won stomerij- en wasservice dobbi De Belofte van OVNH, de prijs voor de meest veelbelovende onderneming. Voor medeoprichter Ruben van Pelt werkte dit als een keurmerk: “Deze prijs van OVNH draagt enorm bij in gesprekken met nieuwe klanten en de contacten met de andere winnaars bleken heel waardevol”. Ook was dit voor Ruben de bevestiging dat zij met dobbi op de goede weg waren. Nu is dobbi uitgegroeid tot marktleider met een landelijke service aan huis en meer dan 2.000 afgiftepunten. Samen met Renilt Suijkerbuijk, voorzitter van de stuurgroep, verrichtte Ruben de aftrap voor de 2023 editie van OVNH.

Aanmelden tot 8 januari 2023

Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich tot 8 januari 2023 in één van de drie categorieën aanmelden voor de OVNH. Dat kan via het aanmeldformulier op www.ovnh.nl. Op de site staan ook de overige deelnamecriteria. De finale van de ONVH vindt plaats op 17 mei 2023 in de Philharmonie in Haarlem.

In 2022 gingen Milieu Service Nederland (Grootbedrijf), Marcel’s Green Soap (MKB Midden), drystack (MKB klein), Autogroep Ursem Barten (Publieksprijs) met de prijzen naar huis. TommyTomato werd winnaar in de categorie ‘De Belofte’. 

Partners en sponsors van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: Provincie Noord-Holland en Randstad (hoofdsponsors), ABN AMRO, Nationale Nederlanden, RSM, MT/Sprout, MKB Nederland, Behind the Curtain, Landgoed Duin & Kruidberg, Labré advocaten, Rodi Media en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Totaal aantal keren gelezen: 50 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen