11 betaalbare en vrije sector woningen in Hauwert

HAUWERT – Projectontwikkelaar Hauwert B.V. heeft een plan ontwikkeld voor de bouw van 11 woningen in Hauwert. Het plan is samen met de gemeente Medemblik gepresenteerd aan de inwoners van Hauwert. Tijdens deze presentatie werd al snel duidelijk dat de inwoners van Hauwert grote waarde hechten aan de realisatie van woningen in hun dorp.

Maar er waren niet alleen positieve geluiden, ook waren er bij diverse inwoners van Hauwert toch wel bedenkingen bij het plan en dan vooral op de locatie van deze 11 woningen die tegenover het dorpshuis moeten komen.

Het plan is daarop deels aangepast en opnieuw voorgelegd aan de inwoners van Hauwert en is ook de provincie van de aangepaste plannen op de hoogte gebracht. Het nieuwe plan lijkt nu wel op een breed draagvlak onder de inwoners van Hauwert en de provincie te kunnen rekenen.

Lees ook: Andere locatie voor bouw 11 woningen Hauwert

Het is de planning om nog dit jaar de bestemmingsplanprocedure te starten zodat in 2023 kan worden begonnen met de bouw van de woningen die dan medio 2024 kunnen worden opgeleverd.

Loading